ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΘΕΣΤΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οποιαδήποτε στιγμή της χρονιάς μπορείτε να αποφασίσετε να θέσετε καινούριους στόχους. Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να το κάνουμε την Πρωτοχρονιά και κάποιοι από εμάς, με κάθε νέα «σχολική» χρονιά (δηλαδή τον Σεπτέμβρη). Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τότε για να βελτιώσετε τη ζωή σας!

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ

…Και γράψτε το με χαρτί και μολύβι (ή πληκτρολογήστε το στον υπολογιστή σας!) Δεν αρκεί να πείτε «θέλω να χάσω βάρος». Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχετε να το πετύχετε. «Θέλω να χάσω … κιλά μέχρι …» είναι ένας πιο συγκεκριμένος τρόπος να το θέσετε. Πολύ σημαντικό: οι στόχοι σας να είναι ρεαλιστικοί, για να μην αποθαρρυνθείτε γρήγορα.

ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

«Η ενέργειά μας πηγαίνει εκεί που εστιάζουμε» λέει το ρητό και να εστιάσετε σε πολλά ταυτόχρονα είναι σχεδόν αδύνατο να δώσετε σε όλα την απαραίτητη ενέργεια. Βάλτε τις προτεραιότητές σας, χωρίστε τους στόχους σε μεγάλους και μικρούς και προχωρήστε μεθοδικά σε πλάνο για το πώς θα τους επιτύχετε. Χωρίστε το σχέδιο δράσης σας σε βήματα, για να γίνει πιο εύκολο και πιο εφικτό και μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε πετυχημένο βήμα!

ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Όταν έχουμε παρέα στην προσπάθειά μας, είναι πιο εύκολο να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Συχνά λειτουργεί ως μεγαλύτερο κίνητρο η δέσμευσή μας σε άλλους παρά μόνο στον εαυτό μας. Επίσης το κάνει πολύ πιο διασκεδαστικό να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μαζί με κάποια φίλη ή φίλο που έχει βάλει τον ίδιο στόχο, να συζητάμε τις δυσκολίες που βρίσκουμε στο δρόμο και να ανταλλάσσουμε συμβουλές. Η ισχύς εν τη ενώσει!

ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ

Χωρίς τα σωστά καύσιμα δεν θα πάτε πουθενά. Η διατροφή είναι σημαντική όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία αλλά και για την πνευματική μας υγεία και διάθεσή μας. Μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους, χάρη στα αμινοξέα που περιέχει, τα οποία λειτουργούν ως νευροδιαβιβαστές. Γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνη (όπως ροφήματα με βιολογικές, φυτικές πρωτεΐνες Amino Animo) μας δίνουν ένα αίσθημα πληρότητας -με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε επεξεργασμένες τροφές πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη- και βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειάς μας, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε καλύτερα, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Η κίνηση είναι ζωή – στην κυριολεξία. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε αυτό το άρθρο για να τονιστεί η σημασία της καθημερινής άσκησης για τη συνολική μας υγεία. Ειδικά για τις ηλικίες μετά τα 40 και τη διατήρηση ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος, την υγεία των αρθρώσεων και την αποφυγή της οστεοπόρωσης και των καρδιακών παθήσεων, είναι απαραίτητο να ασκούμαστε για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Αν σας είναι δύσκολο να ξεκινήσετε κάποιο σπορ, μπορείτε να κάνετε απλές ασκήσεις μπροστά από την τηλεόραση ενώ βλέπετε τις αγαπημένες σας εκπομπές, να βγάζετε το σκύλο βόλτα συχνότερα, να παρκάρετε πιο μακριά από τον προορισμό σας και να παίρνετε τις σκάλες. Ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν ευκαιρία για άσκηση, φτάνει να τις κάνετε συνειδητά, έχοντας στο μυαλό σας ότι ασκείτε συγκεκριμένες ομάδες μυών. Και ένας τρόπος άσκησης που δεν παλιώνει ποτέ: Χορέψτε! Μόνοι, με τα παιδιά σας, με την αγαπημένη σας μουσική!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ, ΜΑΘΕΤΕ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ

Όσο προχωράτε με τους στόχους σας, παρατηρήστε τον εαυτό σας τι λειτουργεί για εσάς και τί όχι. Μπορεί χθες κάτι να ήταν ωφέλιμο για εσάς, αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο να μην είναι πια. Αλλάξτε το! Μάθετε από τη συμπεριφορά σας, τις αντιδράσεις σας, ακόμα και από τα λάθη σας. Το σημαντικό δεν είναι να μαστιγωνόμαστε για ό,τι λάθη έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά να μαθαίνουμε από αυτά. Κάντε check με τον εαυτό σας και τους στόχους σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αξιολογήστε, αναθεωρήστε και προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ

Ό,τι στόχο και να βάλετε, είναι σημαντικό να μην σας γίνει ψυχαναγκασμός. Ζήστε την κάθε μέρα όπως έρχεται, προσφέροντας αγάπη και φροντίδα στον εαυτό σας, αποδεχόμενοι τα συναισθήματά σας για αυτό που είναι. Αν νιώσετε ότι η ρουτίνα και η «δομή» στην οποία έχετε πειθαρχήσει σας πνίγουν ή γίνονται μονότονα, πάρτε ρίσκα, κάνοντας καινούρια πράγματα κάθε μέρα. Όταν «σπάμε» τη ρουτίνα, μεγαλώνει το ενδιαφέρον μας για τη ζωή και ως εκ τούτου η χαρά μας. Και μην ξεχνάτε να γελάτε: άλλωστε όλα στη ζωή είναι θέμα οπτικής γωνίας!

Μοιράσου αυτό το άρθρο!