ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΠΡΩΙΝΟ: ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Της Έλενας Μουρατίδου, Holistic Health Coach

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της μέρας και συχνά αναφέρεται ως το πιο σημαντικό, καθώς παρέχει στον οργανισμό σου τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσει σωστά η μέρα σου. Συνιστάται το πρωινό σου να είναι ένα ισορροπημένο γεύμα που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη, για να βοηθήσει στην τροφοδοσία του οργανισμού και τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού.

Το να καταναλώνεις συστηματικά ένα ισορροπημένο πρωινό έχει συνδεθεί με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του βάρους, της βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας και του χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Η ιδέα ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και υποστηρίζεται από διάφορες επιστημονικές έρευνες.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ
Η κατανάλωση πρωινού εκκινεί το μεταβολισμό σου, ο οποίος είναι σημαντικός για την καύση θερμίδων και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μετά τη νύχτα, χρειάζεσαι ενέργεια για να τροφοδοτήσεις τον εγκέφαλο και το σώμα σου. Το πρωινό παρέχει αυτή την ενέργεια και σε βοηθάει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και σ’ εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Φρόντισε στο πρωινό σου να εισάγεις τη βιολογική πρωτεΐνη AMINO ANIMO και θα δεις πολύ σύντομα μεγάλη διαφορά στην ενέργεια και την αντοχή σου.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το πρωινό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης και της συγκέντρωσης, γεγονός που μπορεί να σε βοηθήσει να αποδώσεις καλύτερα στους απαιτητικούς ρυθμούς της ημέρας σου.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΡΕΞΗΣ
Η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της όρεξής σου και ν’ αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στη μέρα. Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό είναι πιο πιθανό να τσιμπολογούν ανθυγιεινά τρόφιμα και να καταναλώνουν συνολικά περισσότερες θερμίδες.

ΠΑΡΕΧΕΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Το πρωινό είναι η ιδανική ευκαιρία για να καταναλώσεις σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

Το να ξεκινάς τη μέρα σου μ’ ένα θρεπτικό πρωινό αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης μιας ισορροπημένης διατροφής κι ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές πρωινού για να διαλέξεις αυτές που σου ταιριάζουν καλύτερα. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις αγαπημένες μου. Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες και φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες νόστιμες και θρεπτικές συνταγές πρωινού για να πειραματιστείς!

Porridge βρώμης: Συνδύασε βρώμη, γάλα, γιαούρτι, φρούτα και ξηρούς καρπούς σ’ ένα βάζο ή μπολ και άφησέ το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί, θα έχεις ένα γευστικό πρωινό έτοιμο. Δοκίμασε να προσθέσεις και μία κουταλιά οργανικής πρωτεΐνης ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ με φυσική γεύση βανίλια ή κακάο. Θα το απογειώσεις!

Τοστ με αβοκάντο: Φρυγάνισε μία φέτα ψωμί και βάλε από πάνω πουρέ αβοκάντο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και όποια άλλα υλικά σου αρέσουν, όπως ντομάτες σε φέτες, τυρί φέτα ή ένα αυγό τηγανητό.

Ομελέτα με λαχανικά: Χτύπησε μαζί αυγά, γάλα, σπανάκι, ντομάτες και μανιτάρια. Μαγείρεψέ τα σε αντικολλητικό τηγάνι για ένα θρεπτικό πρωινό.

Smoothie bowl: Ανακάτεψε κατεψυγμένα φρούτα, γάλα ή γιαούρτι, και βούτυρο ξηρών καρπών ή φυτική πρωτεΐνη ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ, και πρόσθεσε από πάνω δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα για ένα υγιεινό και δροσιστικό πρωινό.

Μοιράσου αυτό το άρθρο!