ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ

Η σκόνη φυτικής πρωτεΐνης είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος ν’ αυξήσετε την καθημερινή πρόσληψη σε πρωτεΐνη μέσω της διατροφής σας. Αλήθεια όμως, ξέρετε τι είναι η πρωτεΐνη και ποια τα οφέλη της για τον οργανισμό; Πριν την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, διαβάστε μερικά χρήσιμα επιστημονικά facts.

Τι είναι η πρωτεΐνη;

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλα μόρια του οργανισμού, που εμπλέκονται σε πολλές ζωτικές λειτουργίες, όπως η δομή, η λειτουργία και η ρύθμιση των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων. Αποτελούνται από μία ή περισσότερες αλυσίδες αμινοξέων σε συγκεκριμένη σειρά. Ο άνθρωπος όμως, δεν είναι σε θέση να συνθέσει σχεδόν τα μισά από αυτά τα αμινοξέα, τα λεγόμενα βασικά αμινοξέα. Συνεπώς πρέπει να τα λαμβάνει από τη διατροφή, καταναλώνοντας τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη.

Πόσο χρήσιμη είναι η πρωτεΐνη για τον οργανισμό;

Οι πρωτεΐνες θεωρούνται απαραίτητα συστατικά του οργανισμού ως συνόλου και ιδιαίτερα των μυών, της επιδερμίδας και των οστών. Συντελούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, μιας και είναι οι δομικοί λίθοι της σύνθεσης ορμονών, ενζύμων και νουκλεϊκών οξέων. Εμπλέκονται επίσης, στη ρύθμιση των υγρών του σώματος, την αποκατάσταση και την αύξηση του μυϊκού ιστού. Κατά την άθληση για παράδειγμα, η πρωτεΐνη μειώνει την απώλεια μυϊκής μάζας, επιταχύνει την αποκατάσταση και αυξάνει την άλυπη μυϊκή μάζα στο σώμα. Τέλος, οι πρωτεΐνες αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, προσφέροντας 4 θερμίδες ενέργειας ανά γραμμάριο.

Τί είναι τα αμινοξέα;

Η πρωτεΐνη είναι μια σύνθετη χημική δομή που δημιουργείται από ένωση αμινοξέων. Τα αμινοξέα είναι μόρια αποτελούμενα από άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο. Στον ανθρώπινο οργανισμό συναντώνται 20 διαφορετικά αμινοξέα. Όλες οι φυσικές ακατέργαστες ζωικές και φυτικές τροφές περιέχουν αυτά τα 20 αμινοξέα. Η ποσότητα όμως είναι που ποικίλει. Υπάρχουν τροφές που περιέχουν επαρκή ποσότητα των απαραίτητων για τον οργανισμό αμινοξέων (τροφές υψηλής ποιότητας σε πρωτεΐνες) και άλλες που περιέχουν ανεπαρκείς ποσότητες (τροφές χαμηλής ποιότητας σε πρωτεΐνες).

Tips για να ενσωματώσετε τη φυτική σκόνη πρωτεΐνης στη διατροφή σας

Τα smoothies είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους ενσωμάτωσης της σκόνης φυτικής πρωτεΐνης στην καθημερινότητά σας, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Οι χορτοφάγοι, οι αθλητές, όσοι γυμνάζονται ή δυσκολεύονται με την καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης μπορούν να χρησιμοποιούν τις οργανικές πρωτεΐνες AMINO ANIMO και σε αλμυρά ή γλυκά πιάτα με διάφορους τρόπους.

1. Προσθέστε 1-2 scoops φυτικής πρωτεΐνης AMINO ANIMO στα pancakes , στο ζεστό χυλό βρόμης, αλλά και στο overnight oat σας. Πειραματιστείτε με μπισκότα πρωινού , μπάρες και άλλα ψημένα γλυκίσματα, στα οποία θα προσθέσετε έξτρα πρωτεΐνη για ένα πιο ολοκληρωμένο πρωινό.

2. Για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, ενσωματώστε την οργανική πρωτεΐνη AMINO ANIMO σε σούπες  με μπόλικα λαχανικά ή ακόμα και στο σπιτικό χούμους  που θα φτιάξετε και θα χρησιμοποιήσετε για να βουτάτε τα λαχανικά σας ή για να γεμίζετε το τοστ σας.

3. Προσθέστε φυτική πρωτεΐνη AMINO ANIMO στα μπιφτέκια οσπρίων ή λαχανικών σας και κατευθείαν θα αναβαθμίσετε το ποσοστό πρωτεΐνης τους, αλλά και θα «δέσετε» το μείγμα.

4. Άλλη μια φανταστική ιδέα είναι να προσθέσετε μερικά scoops οργανικής πρωτεΐνης AMINO ANIMO στη σπιτική ζύμη για πίτσα. H τραγανή κρούστα θα σας ενθουσιάσει και θα σας χορτάσει!

5. Ήρθε η ώρα για τα αγαπημένα σνακ! Δοκιμάστε μπάλες ενέργειας με έξτρα πρωτεΐνη, φτιαγμένες με βούτυρα καρπών, βρόμη, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Έτσι θα δημιουργήσετε το τέλειο σνακ που θα σας κρατήσει «γεμάτους» για πολλές ώρες, εξαιτίας του κορεσμού που προσφέρει η έξτρα φυτική πρωτεΐνη AMINO ANIMO.

6. Μπορείτε ακόμη ν’ αυξήσετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και στα αγαπημένα σας επιδόρπια, όπως η chia πουτίγκα bowl με φρέσκα φρούτα ή τα λαχταριστά brownies .

Μοιράσου αυτό το άρθρο!