ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€

ΣΠΙΤΙΚΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΡΥΖΙΟΥ AMINO ANIMO

Μερίδες: 12
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά (+25-30 λεπτά ψήσιμο)
Συνολική οργανική πρωτεΐνη AMINO ANIMO: 30 γρ.
Συνταγή: Κάρολος Μιχαηλίδης (The Food Architect)

Η απλή και βασική συνταγή για σπιτική γκρανόλα, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τις γεύσεις σας. Εμείς σας προτείνουμε τον super συνδυασμό αμύγδαλα με κράνμπερι. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε τον αγαπημένο σας ξηρό καρπό ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας, καθώς και ξύσμα από πορτοκάλι μαζί με κομμάτια σοκολάτας. Η ιδανική και υγιεινή πρόταση για ένα γρήγορο πρωινό μαζί με γάλα ή γιαούρτι, αλλά και για σνακ από μόνη της.

Υλικά

  • 3 κούπες βρώμης (υπάρχει και βρώμη χωρίς γλουτένη)
  • 30 γρ. Πρωτεΐνη Ρυζιού AMINO ANIMO
  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα κράνμπερι (ή σταφίδες)

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα ή ταψί και τοποθετήστε το σκεύος στη μεσαία σχάρα.
  2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά, εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα. Περιχύστε το μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά μ’ ένα κουτάλι ή με το χέρι σας φορώντας γάντι.
  3. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στη λαδόκολλα. Με την πίσω πλευρά του κουταλιού πατήστε το μείγμα ώστε να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  4. Ψήστε για 25- 30 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά βγάλτε το σκεύος από τον φούρνο, ανακατέψτε την γκρανόλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατέψτε καλά πιέζοντας ξανά με το κουτάλι. Αφήστε να κρυώσει τελείως και να γίνει τραγανή.
  6. Μπορείτε να φυλάξετε τη γκρανόλα σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται για εβδομάδες.

Μοιράσου αυτή τη συνταγή!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΕΥΣΗ...